Rapport fra Skades deltaker i Ski-VM 2019

Arild Monsen, Bjørn Øyvind, Eirik Myhr Nossum og Arne Arnesen (til høyre).

IL SKADE
26.04.2019
Du visste det kanskje ikke, men Arne Arnesen i IL SKADE deltok på Ski-VM i Seefeld i vinter.
En liten rapport fra IL.Skades deltaker i ski VM i Seefeld fra 19.02.-04.03. 2019

Jeg var frivillig under VM i Seefeld i februar/mars. Vi var 2 fra Telemark og ca. 10 totalt fra Norge. Vi møtte til informasjon i Seefeld tirsdag 19. februar. Vi fløy fra Torp til Innsbruck og to taxi de siste 21 km opp til Seefeld. Vi to fra Telemark var plassert etter eget ønske på langrenn. Vi bodde på en skole nær sentrum og hadde frammøte og frokost i VM hallen hver dag. Der spiste vi også lunsj.

Vi reiste på shuttlebussen kl.07.10 fra sovesalen og til VM hallen for frokost. Vi ble mottatt av løypesjef Thomas Unterweger «Unti» som han ble kalt første morgenen. Vi gjekk så rundt hele traseen for å gjøre oss kjent med løypa og arbeidsoppgaven. Vår oppgave var å merke langrennsløypene om morgenen kl.08.00 i terrenget utenfor skistadion. Vi måtte sette ned en grankvist for hver 15. meter på begge sider rundt hele løypetraseen, likeledes sette ut røde og blå løypeskillere ved vending og langesoner. Dette tok ca. 2-3 timer. Vi måtte være nøyaktige, for det måtte se fint ut på TV. Kl.17.30 måtte vi ta alle grankvistene inn igjen, da var treningen slutt og da kom løypemaskinene og gjorde klar for neste dag. Det var en god times arbeid. Det var vår arbeidsoppgave. Vi var 6 personer i teamet som gjorde denne merkingen. Vi var underlagt løypesjefen.

Vi hadde to dager fri og da var vi var på hopprenn i Innsbruck en dag, og på ski i Seefelds løypenett den andre dagen. Ellers hadde vi stort sett fri hele dagen når øvelsene gjekk, med et par unntak da vi var vakt under rennet.

Vi var akkreditert så vi kunne gå hvor vi ville med unntak på VIP tribunen.

Det er interessant å være med i et slikt arrangement, så det kan jeg anbefale til de som har interesse for det. Jeg var også frivillig under VM i Oslo 2011.

Du får se mye og være med på mye under et slikt mesterskap.

Vi traff også mange interessante personer og kjenninger under oppholdet.

Vi var blant annet inne i den norske smørebussen og fikk en omvisning og så på hvordan de smurte og testet skiene for det aktuelle føret. Vi var på de fleste medaljesermoniene på kvelden. Siden vi bodde på en skole, var det Ikke noe som skjedde der på kvelden, så vi måtte ty til restaurant besøk til vi skulle legge oss. «Alt Seefeld» ble vår stamrestaurant. Her traff vi også Juha Mieto. En kveld var det alpint for oss funksjonærer som ønsket det, og vi fikk låne alpinutstyr og hadde kveldskjøring fra Rosshutte. Siden vi skulle reise hjem fra Innsbruck på søndag ettermiddag, fikk vi egen transport sammen med svenskene ned til flyplassen, etter at vi var ferdig med løypemerkingen og hadde sett de to første rundene av 5 mila. Resten så vi på flyplassen. Et flott VM var blitt historie.

Arne Arnesen